Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ανάλυση - Σχόλια - Season Finale 7x23!!



Tι να πρωτοπείς για αυτό το επεισόδιο! Πραγματικό έπος. Περιμένουμε τα σχόλια σας :
Κατά την γνώμη μου το καλύτερο φινάλε της σειράς μετά το 5ο. Έπος με όλη την σημασία της λέξεως. Η 7η σεζόν ήταν αρκετά καλή γενικότερα. Όμως με τέτοιο τέλος, οφείλουμε να δώσουμε ένα μεγάλο μπράβο στην Sera Gamble η οποία αποχώρησε από την σειρά μας.


Ο Ντικ και ο Κράουλη κάνουν μια μεγάλη συμφωνία. Ο αρχηγός των Λεβιάθαν θα παραχωρήσει όλο τον Καναδά στους Δαίμονες και αυτός θα πάρει την Αμερική. Με αντάλλαγμα να πάει στους Γουιντσεστερ με λάθος αίμα και να τους το δώσει, ώστε να τους σκοτώσει ο Ντικ. Ο Κράουλη λοιπόν δέχεται, και το τέλος ξεκινά!



Ο Ντην και ο Σαμ μαθαίνουν ότι ο Ντικ βρίσκεται στην Suprocorp και είναι έτοιμοι για το μεγάλο φινάλε. Πηγαίνουν σε ένα νεκροταφείο με καλόγριες και βρίσκουν το σωστό κόκκαλο ενάρετου ανθρώπου. Μόλις λοιπόν έχουν όλα τα υλικά, καλούν τον Κράουλη αλλά αυτός τους στήνει!!


Από του πουθενά εμφανίζεται η Μεγκ. Την είχε πάρει από την άλλη άκρη του κόσμου ο Καστιήλ όπου φαίνεται να τα έχει τελείως χαμένα. Λέει ότι δεν θέλει να πολεμήσει άλλο και φοβάται μήπως τα ξανακάνει μαντάρα. Ο Κας, έψαξε για το Τάγμα αλλά είναι σχεδόν όλοι νεκροί. Ο Κέβιν είναι αιχμάλωτος του Ντικ!


Ο Κράουλη επιτέλους κάνει και πάλι την εμφάνισή του. Λέει όλη την αλήθεια στα αδέρφια και τους δίνει όπως λέει το σωστό αίμα. Θέλει όμως όταν τελειώσουν όλα αυτά, την Μεγκ. 


Ο Ντικ εν τω μεταξύ καταλαβαίνει ότι ο Κράουλη θα τον προδώσει γι'αυτό κάνει ένα πανέξυπνο κόλπο. Έχει κρατήσει το αληθινό χέρι του Ντικ Ρόμαν, και πολλοί Λεβιάθαν το αγγίζουν για μην μπορέσουν τα αδέρφια να καταλάβουν ποιος είναι ο αληθινός. Το σχέδιο του ενάντια στην ανθρωπότητα είναι να την εξοντώσει. Έχει δημιουργήσει ένα μείγμα που θα μπαίνει μέσα στα φαγητά, και θα σκοτώνονται αυτόματα, όσοι έχουν καλό μεταβολισμό και δεν είναι χοντροί. 


Ο Σαμ και ο Ντην κάνουν την "τελετή" και το κόκκαλο τους είναι έτοιμο για να σκοτώσουν τον Ντικ. Όμως όταν πηγαίνουν προς τον αρχηγό των Λεβιάθαν, καταλαβαίνουν το κόλπο του και γυρίζουν πίσω. Εκεί όμως βρήκαν τον Μπόμπι. Ο Σαμ πήγε να τον φέρει πίσω, όμως εκείνος είναι έτοιμος να τον σκοτώσει. Ο Μπόμπι την τελευταία στιγμή καταλαβαίνει τι γίνεται και φεύγει από το σώμα την γυναίκας που ήταν. Ο Κας εν τω μεταξύ είναι το κλειδί για την νίκη τους. Μπορεί να καταλάβει ποιος είναι ο αληθινός Ντικ, αφού ήταν το δοχείο του κάποτε.


Ο Μπόμπι καταλαβαίνει το μεγάλο λάθος του. Αρχίζει να γίνεται εκδικητικό φάντασμα και ζητάει από τα αγόρια να κάψουν το φλασκί για να αναπαυθεί και να μην τους κάνει κακό χωρίς να το θέλει. Τα αδέρφια συμφωνούν, καίνε το φλασκί και έρχεται το οριστικό τέλος του Μπόμπι Σίνγκερ. Αντίο λοιπόν......


Μετά το τέλος του Μπόμπι, ο Ντην αποφασίζει να πάρει πίσω την Ιμπάλα! Φαίνεται εν τω μεταξύ να συγχωρεί τον Κας για ότι έγινε και το σχέδιο τους ξεκινά. Η Μεγκ οδηγεί για αντιπερισπασμό την Chevy, και πηγαίνει κατευθείαν στην εταιρία του Ντικ. Εκεί τακτοποιεί κάποια Λεβιάθαν, όμως οι Δαίμονες κάνουν την εμφάνισή τους και την νικούν.


Ο Σαμ βρίσκει τον Κέβιν και τον ελευθερώνει. Ο Κας και ο Ντην αναζητούν τον πραγματικό Ντικ Ρόμαν. Τον βρίσκουν και προσπαθούν να τον σκοτώσουν. Ο Ντην τον χτυπάει με ένα κόκκαλο αλλά δεν καταφέρνει τίποτα. Πρόκειται όμως για παγίδα. Από πίσω ο Κας τον κρατάει, και με δεύτερο κόκκαλο ο Ντην τον χτυπάει στον λαιμό. Αυτό ήταν. Το τέλος έφτασε και ο Ντικ σκοτώνεται και μαζί μάλλον όλοι οι Λεβιάθαν!!!




Ο Ντικ κάνει μπαμ και ξαφνικά εξαφανίζονται ο Κας με τον Ντην! Έκπληκτος ο Σαμ ψάχνει τον αδερφό του. Ο Κράουλη εμφανίζεται και παίρνει τον Κέβιν. 


Ο Ντην με τον Κάς βρίσκονται σε ένα τεράστιο κατεστραμμένο δάσος. Ο Άγγελος του λέει ότι βρίσκονται εκεί όπου πηγαίνει όταν πεθαίνει κάθε τέρας. Στον Καθαρτήριο!!!!! Και ξαφνικά ο Κας φεύγει. Ο Ντην μένει μόνος και τον περιτριγυρίζουν πολλά τέρατα. Πρώτη φορά βλέπουμε την αληθινή τους μορφή. Όλα λοιπόν αυτά τα τέρατα που σκότωσε ο Ντην, είναι εκεί για να πάρουν την εκδίκησή τους.

Πως θα ξεφύγει ο Ντην; Έγινε καλά ο Κας; Πως θα μπορέσουν να βγουν από το Καθαρτήριο; Αν κάποιο τέρας τους ξεκοιλιάσει τι μπορεί να συμβεί; Θα πεθάνουν; Όμως είναι ήδη νεκροί.. 
Γιατί ο Κράουλη πήρε τον Κέβιν; Τι σχεδιάζει; 
Ο Σαμ είναι πλέον εντελώς μόνος του και δεν έχει κυριολεκτικά κανέναν.
Οι Λεβιάθαν πέθαναν όλοι; Θα ξαναδούμε τον Ντικ τώρα στο Καθαρτήριο; 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ : 10/10
QUOTES ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ : 
Cas : Every soul here is a monster. 
Dean : Are we in Purgatory??

***MEINETE ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ BLOG. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!***

88 σχόλια:

  1. δεν νομιζω οτι πεθαναν ολοι οι λεβιαθανς αφου ο κραουλι ειπε να μην τους αφησεις να οργανωθουν . χασαν τον αρχηγο τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απιστευτο φιναλε...αλλα παλι ο Ντην???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. FOVERO..h mallon kalutera TITANOMEGISTOTERASTIO epeisodio!!!!!! ta xe ola..!! polu drasi...sugkinisi.....IMPALA!!! i skini me tin epanemfanisi tis impala...epiki!!!o bobby dustixws..teleiwse..opws oloi perimenan...o cas epitelous sovareutike..o dick pethane..alla mallon tha ton ksanadoume...o dean meta tin kolasi..vrisketai stin pio duskoli thesi apo pote..! o sam olomonaxos...mallon tha prepei na ksananoixtei to kathartirio..kai to thema einai na vgoun apo ekei mono o dean kai o cas(o opoios den kseroume pou pige kai afise ton dean mono tou.....!)..kai oxi kana allo teratini..! tosa polla themata pou ekremoun..gia prwti fora sto spn sumvainei auto...! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορει να ξαναεμφανιστει στον 8ο ο Θανατος(καβαλαρης),να τον "δεσει" ο Σαμ και να φερει τον Ντην πισω.Οσο για τον Κας,μαλλον ξαναεγινε καλα.....μιλαγε οπως παλια στο τελος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΦΩΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!Τ ΙΤΕΛΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΌ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Oχι ρε γαμωτο.. παλι ο Ντιν ετσι? ωραιο τελευταιο επεισοδιο.. σου αφηνει μπολικη αγωνια για τη συνεχεια..  Σε αναμονη λοιπον τωρα για τους επομενους μηνες να δουμε την 8 η σεζον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνώμη παιδιά αλλά θα διαφωνήσω με το review...Το επεισόδιο ήταν επικό μόνο επειδή υπήρξαν αρκετές εξελίξεις-προφανές για season finale-αλλά δεν ξέρω,δεν ένιωσα ότι υποστηρίχθηκαν..πχ καμία κορύφωση όταν "τελείωσε" ο Bobby(το περίμενα και θα μπορούσε να γίνει πολύ πολύ διαφορετικά και επικά),τον Ντικ τον σκότωσαν εν τέλει πιο εύκολα και από φάντασμα κλπ.Δηλαδή ενώ είχαν όλα τα συστατικά δεν ξέρω πως και γιατί,αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν ένα επεισόδιο που να σου κόψει την ανάσα,να συγκινηθείς,να έχει ανατροπές δυνατές(εκτός από το τέλος-τέλος) κλπ..Δε νομίζω καν ότι μπορεί να συγκριθεί με το finale του season 6,όπου είχαμε ένα φοβερό επεισόδιο,που αλλού ξεκίνησε και αλλού πήγε,με ανατροπές κλπ. πόσο μάλλον με του season 5!Ευτυχώς που την έκανε η κυρα-Σέρ,το τσαπατσούλιασε το φινάλε,ενώ έιχαμε αρκετά τέλεια επεισόδια στη σεζόν (που ήταν όντως πάρα πολύ καλή).
    Δεν ξέρω,ενώ το περίμενα πώς κ πώς με ξενέρωσε λίγο...Ευτυχώς που μας έμεινε η αγωνία τι θα γίνει με τους ήρωες απο δω κ πέρα...!
    Κράουλη για ακόμα μια φορά έκλεψε την παράσταση-ειδικά στις σκηνές με Ντικ (δείγμα και αυτό ότι ήταν πολύ υποτονικό το επεισόδιο).Ελπίζω να την ξέκανε τη Μεγκ πια!Έλεος,όσο βοήθησε,βοήθησε,φτάνει! :p
    Τέλος,στεναχωρήθηκα λίγο -αν και ήταν σίγουρο- που έφαγαν τον Ντικ κιόλας,ήταν νομίζω από τους καλύτερους "κακούς",πανέξυπνος,αυτάρεσκος,κυνικός,είχε ενδιαφέρον...

    8/10 μόνο για το τέλος,για τους τίτλους αρχής,το Ιμπάλα και Born to be wild,και για Κράουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατ' εμέ το μπουρδούκλωσαν το τέλος... δεν λέω, δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να δω την εξέλιξη, αλλά μας άφησαν με τόσα ερωτήματα... αυτό μπορεί να είναι καλό, αλλά εμένα με ξενερώνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν μπορώ να περιμένω θέλω επισοδειο γρήγορα τι αγωνία κατάπληκτο finale τα είχε όλα respect 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ela nte gt pali o ntin?????eleos pia....kai na pw thn alitheia dn polienthousiastika me th skini tou thanatou tou ntik

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν θα συμφωνήσω καθόλου μαζί σου blackbird... Το επισόδειο και season finale ήταν από τα καλύτερα season finalle έως τώρα.. Κατα την ταπεινή μου άποψη μπορεί κάλλιστα να συγκρυθεί με το season finalle της 5ης και 6ης αντίστοιχα... SUPERNATURAL-ΤΕΛΕΙΟ επισόδειο... Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό το επισόδειο.. Τα είχε όλα... Τι ανατροπές, τι εξελήξεις?? Επικά σημεία για μένα όταν συναντήθηκε ο crowly με cas και του πρόσφερε μέλι χαχαχαχα τι γέλειο, όταν ο cas έπαιζε πάλι παιχνίδια σαν τρελούλης που είναι, η εξόντωση του Dick ( καλά ε τόσο πανέξυπνο το όλο θέμα του ότι ο Castiel μπορεί να αναγνωρίσει ποιος ήταν ο κανονικός επειδή είχαν μπει μέσα του) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ η ξαφνική εξαφάνιση του  Dean και Castiel και η εμφάνιση τους στο PREGATORY... Επικό season finalle... 10/10 από μένα με όλη την σημασία της λέξεως.... ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΟΚΤΩΒΡΗ..ΚΑΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ... ΦΙΛΙΑΑΑΑΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ SUPERNATURALLL ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ ΟΡΕΣΤΗ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. paidia egw 3enerwsa o Bobby autoktonise dld kaike to flaski o Dean pe8ane kai pige sto ka8artirio o Sam einai entelos monos o Kas paratise ton Dean kai efuge o Crowley to xava peire ton profiti kai efuge eee nta3 malakia kai afou stn 8i season eipan oti 8a doume ta aderfia 3exorista o Dean 8a einai stn 8i season sto ka8artirio me liga logia to gamise h Sera ligo sorry kiolas alla den eprepe kan na analavei auti to supernatural

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βασικα ειπε στον Σαμ, τα καταφερες να μην οργανωθουν ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14.  den eisai swstos file mou...htan teleio...dhladh ti htheles na deis???? neraidoules kai feggarakia??? ta eixe ola to epeissodeio kai malista poly cliifhanger

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ πιθανόν. Λογικά θα κάνει τα πάντα ο Σαμ για να τον φέρει πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA  ts trelis.....diladi paithane o ntik k pire mz ts tn cas k tn dean gt an pethane o dean prepei n paei paradiso oxi katharistirio???....(oi aggeloi dn ecw idea p pigenoun..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για τα κωμικά στοιχεία του επεισοδίου συμφωνώ ήταν πολύ καλά,όπως και ο Κράουλι που βγάζει συμβόλαιο μακρινάρι και κάθονται και διορθώνουν! :D
    Αλλά ρε σκοτώνουν το Μπόμπι χωρίς καμία κορύφωση,σα να ταν κάτι ασήμαντο και ο τρόπος που ξεπαστρέφουν τον Ντίκ πραγματικά μου φάνηκε άθλιος.Έξυπνο το κόλπο με τους πολλούς Ντικ κλπ,αλλά τι έγινε;Χακάρανε τις κάμερες μπήκαν,"πετάχτηκαν",τον βρήκαν στο εργαστήριο χαλαρά,έκαναν ένα κολπάκι που έχουμε δει 5 φορές στη σειρά με τα δύο όπλα,και έτσι απλά bye..Δηλαδή το δυνατότερο τέρας που υπήρξε το σκότωσαν χωρίς να ιδρώσουν καν ξέρω γω,και αυτός καθόταν και κοίταγε.Το μόνο ευρηματικό ήταν που τους πήρε μαζί του,αυτό έχει και όλο το ενδιαφέρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. mpravo polu kalo episodeio... to mono pou me xalase kai htan polu pseutiko htan pou o dean afhse thn roubi me to mwro tou thn impala kai auth tou to trakare....edw ton idio tou ton aderfo kala kala den  afhne na thn odhghsei afhse ton daimona? sto telos me thn glitsa o castiel den mporouse na trabhxei ton euato tou kai ton dean makria?? telos kaluterh attaka 8a eprepe na einai auth pou tous eipe o boby pws 8a tous perimenei sthn allh pleura mono pou tous zhtaei na argisoun...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Makran xeirotero finale apo auta twn proigoumenwn season...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βασίλης Μουχτούρης19 Μαΐου 2012 στις 4:42 μ.μ.

    Εγω νομιζω....και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ο Dean και ο Cas δεν πεθαναν, αλλα οτι αφου σκοτωσαν τον αρχηγο των Λεβιαθαν το ξορκι με το κοκαλο ειχε επιπτωσεις....( δλδ "Πας εκει που παει και αυτο που σκοτωσες")....Προφανως το ξορκι δεν ειχε εμφανη αποτελεσματα!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. nai paidia vlepw kai eseis ti grafetai alla me toses gnwseis pou exoun apokthsei toso kairo autoi oi duo an dn mporousan na xakaroun ts kameres 8a mas fianotan gelio.....
    ostoso o ntik ka8otane giati htan sigouros pws o kraouli den 8a ton e3apatouse profanws 8a mporouse na exei kunhghto kai auto to episodeio alla emena mou eftia3e tn dia8esh olo kai eidika to impala pou mou eixe leipsei pragmatika!... O cas pisteuw pws den ''afhse'' ton ntin ! apla efuge gia na gennhsei se emas kai alla polla erwthmarika kai megalh agwnia gia tn season 8!
    o bobby katalave to la8os tou kai liga lepta prin ''pe8anei'' prospa8hse na skotwsei ton sam. poso epiko 8a mporouse n einai den einai giorth h8elan kai h treis tou na anapau8ei... opote....
    oti kai na leme dn mporoume na sugrinoume oute ta episodia meta3u tous oute ta final episode! olo to supernatural ta spaei einai sunexeia anatroph agwnia gelio kai exei kantanthsei e8ismos gia pollous fun! ara auto pou mporoume na kanoume einai na poume ena bravo se allous kai na elpisoume auto to kalokairi na mas fanei liiiiiiiiiiiiiiiigo pio suntomo kai na er8ei grhgorotera o oktwvrhs...!
    AKOMH KAI AN DEN GINEI AUTO EGW 8A 3ANADW OOOOOLO TO SUPERNATURAL APO 1SEASON MEXRI 7 SEASON 3ANA GIA 6H FORA!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLLLLLLLLSSSSSSSSSSSSSSSSSSS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. diavazw polla lostegr afhse to mwro tou... htan dikh tou idea kai to trakarisma kai ola pes mou oti den perimenes na einai autos  kai o sam mesa.... oloi auto perimename alla me to pou vghke h meg katalave oti o ponhroulhs dean pali kati skefthke! kai stn telikh auto deixnei pws polla pragmata 8usiazontai otan 8es na kerdiseis ena agwna! alllwste to eipe kai moonos tou ''isws na einai h teleutaia mou mera stn gh'' dn 8a skeftotan to nini tou! kai stn telikh auto 8a mporousame na to poume kai gia tote pou afhse tn elen me thn jo alla tote enta3ei!
    dn anaferomai mono se sena gia na mhn pare3hgoume!
    a kai den nomizw pws to gamise h sera valanti mporoun na kanoun otidhpote kai tn allh mera o dean na einai e3w apo to ka8arthrio ! as mhn protrexoume me to supernaturral kaneis dn 3erei
    edw oloklhrh apokalupsh stamathsan!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. na soi thymhsw pws ton kynhgousan mia oloklhrh sezon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Διαφωνω για να πω την αληθεια..

    Στο θεμα Μπομπυ δε νομιζω οτι ειχαν να μας δειξουν κατι αλλο. Αρκετα συγκινητικη στιγμη νομιζω. 
    Οσο για ανατροπες νομιζω ειχε και μπολικες μαλιστα. Πρωτα αποολα το ολο θεμα με τον Κραουλη και το τελος που κανεις δεν το περιμενε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν ειναι οτι πεθανε ο Κας και ο Ντην. Οπως ειπε ο Κραουλη στο τελος, ειναι μια θυσια που πρεπει να γινει για να σκοτωθουν οι Λεβιαθαν. Στην ουσια πεθαναν και ρουφηξαν μαζι αυτους που τους σκοτωσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ρε λογικο ειναι να αφησει την Μεγκ να παρει την Ιμπαλα. Ηταν ο μονος τροπος για αντιπερισπασμο.

    Οσο για το οτι γιατι δεν τραβηχτηκε ο Κας, πιστευω πρωτον δεν το γνωριζε και δευτερον οπως ειπε ο Κραουλη στο τελος, αυτοι που σκοτωσαν τα Λεβιαθαν θα παθαιναν κατι τετοιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ενώ ξεκίνησε με το πωρωτικό "carry on my wayward son", τελικά κατέληξε σε χαζομαρούλα.  Δε με ενθουσίασε καθόλου σαν φινάλε, το βρήκα πολύ πρόχειρο σε πολλά σημεία!! Ωστόσο ψηφίζω μέτριο και όχι χάλια λόγω του ότι αφήνει κανά 2 πραγματάκια για τους χαρακτήρες να σου κρατάνε το ενδιαφέρον για τη συνέχεια! 

    Αρχικά, το βρήκα λίγο άνευρο, εκτός από τα 7-8 τελευταία λεπτά (πόσο ήταν;;;) δε γινόταν τίποτα της προκοπής, μας έδειχνε τον Κας να λέει ασυναρτησίες, τον Ντικ να "οργανώνει" μελλοντικά σχέδια παρ' όλο που ήμασταν 90% σίγουροι ότι στο τέλος του επεισοδίου θα πεθάνει, τον Κράουλι να υπογράφει συμβόλαια χωρίς ουσία, τον αγαπημένο χαρακτήρα Μπόμπι να γίνεται εκδικητικός (καλύτερα που τον αποχαιρετίσαμε παρά να καταστρεφόταν ο χαρακτήρας του όπως έγινε με τον Κας!), και την παλιοσπαστική Μεγκ! 

    Καθόλου δυνατό! Καθυστέρησαν τόσο να πάρουν μπρος που για μια στιγμή νόμισα ότι θα έχουμε τα Λεβιάθαν για εχθρό και στον επόμενο κύκλο και συγχύστηκα. Επίσης βρήκα τελείως αχρείαστο το όλο θέμα με τους πολλούς "Ντικ".

    Το πως σκότωσαν τον Ντικ το βρήκα σεναριακά γελοίο, ούτε μια ανατροπούλα, ούτε μια δυσκολία δεν συνάντησαν! Καλά αυτός ο Ντικ τόσο δυνατός και άφησε τον "άνθρωπο" να τον παλουκώσει;;;; Ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκε ότι ίσως τον έχει πουλήσει ο Κράουλι;;; Σκατά έξυπνος ήταν τελικά... ούτε μια αντίδραση απλά κάθισε και τις έφαγε!!! 

    Μία ωραία σκηνή πήγαν να κάνουν με την Ιμπάλα, αλλά τελικά δεν... 

    Στα "+" τώρα: 
    α) Άντε γεια Ντικ, άντε γεια Λεβάθιαν και να μην σας ξαναδούμε!!!!!
    β) Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνει ο Σαμ τώρα, πως θα κινηθεί που είναι ολομόναχος!!!
    γ) Αν και είμαι σίγουρος ότι θα ξεφύγει εύκολα ο Ντιν από το "καθαρτήριο" είμαι περίεργος να δω το πως και τι θα επακολουθήσει!!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Paidia ti EPEISODIARA HTAN AUTH??genika h season 7 thewrw,exontas dei ola ta epeisodia,oti einai apo tis polu kales season tou supernatural!!mou 8umise kati apo finale ths season 4 kai 5 opou ginotane mia terastia anatroph(an kai se oles ta finale ginontai,isws oxi toso sthn 1 kai sthn 3 pou kai pali htan wraia)..twra me ton Dean sto ka8arthrio kai tosa terata trigurw ti mporei na ginei??isws o kraouli prospa8hsei na ginei kati san neos hgeths twra...xwris leviathan,cas kai aggelous na exei autos ton plhrh elegxo..H 8 tha exei poly endiaferon!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. to sxolio mou htan hioumoristiko kai to egrapsa afou eixa polu anebasmenh dia8esh apo to uperoxo finale... fusika kai den pisteuw pws einai faoul ths seiras...molis eida to trakarisma kai to tsami ths impala pou espase mou hr8e sto mualo h skhnh sto 1.1 pou o dean aphlei ton sam pws 8a ton skotwsei an entopisei grantzounia sto amaxi tou...sugnwmh pou h lexei humor den uparxei sthn ka8hmerinothta sou..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. sumfwno apoluta htan toulaxiston se emena megalh xenera otan bghke apo to amaxi h rubi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πες τα χρυσόστομε!Και νόμιζα ότι είμαι ο μόνος που ξενέρωσε τόσο...!Σχεδόν ίδια σχόλια είχα κ εγώ...Κρίμα γιατί ήταν ένας κύκλος που μας έδωσε μερικά διαμαντάκια,όπως το εξαιρετικό At Death's Door...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και επειδή τον κυνηγούσαν για καιρό έπρεπε να τον σκοτώσουν και γελοία;Ήταν μόλις η 3η φορά που τον συνάντησαν και πριν 2 επεισόδια βρήκαν τρόπο να τον σκοτώσουν!Τέσπα,αναμένουμε 8ο κύκλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Pragmatika kai ego den ksero ti na po gia auto to epeisodi...Itan apla TELEIO,FANTASTIKO kai oses teteies lekseis uparxoun....Asxeta me to ti lene merikoi gia to epeisodio ego pisteuo prosopika oti itan ena apo ta kalitera season finale olis tis seiras kai akoma kai an eixame merika kala epeisodia merika metria kai merika xalia se oli tin season auto to finale ta eftiakse ola afinontas  sxedon olous  mas se terastia agonia gia tin sinexeia kai gia to ti telika tha apoginei o kathe xaraktiras???Me liga logia pisteuo pos to epeisodio auto ta eixe ola kai Impala kai Cas kai Crowely kai Dick kai sxedon tous perisoterous xaraktires pou mas aresan sto Supernatural!!Paraponiomastan gia tin Impala kai mas tin eferan rotagame gia ton Bobby kai mas edeiksan tin apantisi!!Ti allo tha mporouse na exei mesa auto to epeisodio gia na mas euxaristisei...Telos panton kai ego episis elpizo na min katalaboume tin toso megali anamoni kai na exoume ipomoni gia tin sinexeia...kai gia ton Cas kai ton Dean den mporoume na poume tipota sigouro akoma giati min ksexnate SUPERNATURAL BLEPOUME KAI OLA EINAI PITHANA!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Με τον Κράουλη το περίμενες ότι θέλει να ξεκάνει τον Ντικ,δε νομίζω ότι ξαφνιάστηκε κανείς...όσο  για τον Μπόμπυ φυσικά και το είχαν εξαντλήσει,απλά περίμενα κάτι παραπάνω,πρόχειρο,γρήγορο και απλοϊκό ήταν...Και γενικά η συγκριση του πώς σκότωσαν το YED,μετά τη Λίλιθ,και το Λούσιφερ με το αντίστοιχο του Ντικ που ήταν και πιο ισχυρός υποτίθεται είναι λίγο γελοία...Και όχι μόνο σα τρόπος,αλλά γενικά σα κατάσταση-στήσιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Και είναι κ το 2ο χτύπημα μετα το φωσκολικό φινάλε του how i met,το οποίο ήταν υπεργελοίο! :P
    Μην υπερβάλλω βέβαια κιόλας,το SPN παρόλα αυτά ήταν πολλές κλάσεις ανώτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χάλια μαύρα. Για season finale περιμένεις κάτι πολύ καλύτερο. Δεν είχε καθόλου αγωνία η κύρια υπόθεση. Έτσι όπως τράβαγε ήταν σίγουρο ότι θα τον φάνε τον Ντικ, ούτως ή άλλως. Πολύ μεγάλη προχειρότητα, όλα γίνονται χωρίς να εξηγείται τίποτα. Για τα σχέδια του Ντικ μας δίνει μια ιδέα, επιτέλους, αλλά μόλις πριν τον σκοτώσουν. Επίσης ελάχιστη δράση και αγωνία, η μοναδική σκηνή μάχης ήταν η Μεγκ που σφάζει Λεβιάθαν, φαντάσου. Τραγικός ο Κας, αλλά άφησε ελπίδες για ανάκαμψη, δεν φαινόταν χίπης στο Καθαρτήριο.

    Το χειρότερο από όλα ήταν το πως φάγανε τον Ντικ, πραγματικά γελοίο. Υπήρξαν κομπάρσοι που τους δυσκόλεψαν πολύ περισσότερο. Και ούτε που τόλμησαν οι σεναριογράφοι να τους προδώσει ο Κράουλι και να βρεθούν σε αδιέξοδο. Όλα στο πιάτο.

    Ούτε για την επόμενη σεζόν μας προιδέασε καλά. Έχω βαρεθεί σε κάθε σεζόν να πεθαίνει και από ένας αδερφός, το έχουν κουράσει. Όταν μένει ένας μόνος του είναι πιο δραματικό, ξέρω, αλλά φτάνει πια.

    Σε γενικές γραμμές απογοήτευση. Δεν ξέρω αν ήταν επειδή περίμενα περισσότερα από το finale, αλλά αυτό μου βγήκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γνωμες ειναι αυτες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. awesome episodeio alla autos o kaimenos o dean pige kolasi kai paradeiso e eprepe na kanei kai mia stasi sto ka8artirio fisiologiko to vlepw xaxaxaxa alla gt ton afise o cas mono tou mono?mipws pige na vri kp exodo?de pisteuw na ton prodose?gt 8a ksenerwsw asxima!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ti na pw gia auto to epeisodio fovero,teleio,korufaio,titanomegistoterastio!!!!!!!ekleise opws prepei na kleinei ka8e seira pou 8a exei epomeno kuklo dld me polla erwthmata kai mas na kaigomaste na ftasei o oktwbrhs gia na doume thn tuxh twn hrwwn mas.loipon i sam den nomizw na ta paei toso kala monos tou enw apo thn allh o ntin den einai toso monos oso nomizei.eimai sigourh oti o cas kovei voltes kapou ekei gurw kai etsi ki alliws an 8umamai kala uparxoun polla kala terata pou exoume sunanthsei kai pe8anan kai mporoun na prostatepsoun ton ntin kai sigoura na ton voh8hsoun na vgei.oso kai na mhn to 8elame o bobby katalave to la8os tou kai meta thn apopeira an8rwpoktonias apofasise na autoktonhsei me thn plhrh sunainesh twn aderfwn.to ''mwro'' tou ntin gurise ananeomeno,vammeno kai ka8aro.o ntik epitelous pe8ane den mporousa ka8olou auto to hli8io xamogelo mou rxotan na ton plakwsw.kai mia aporia o logos tou 8eou den mporei na mhn egrafe ta provlhmata pou mporei na dhmiourgh8oun apo to 8anato tou ntik?

    twra genika gia to epeisodio eixe anatropes,apanthseis alla kai dhmiourgia kai allwn erwthmatwn gia to mellon twn hrwwn kai fusika xioumor stis skhnes tou ntik me ton kraouli alla kai o cas apo monos tou.gamwto h8ela na dw th skhnh pou emfanisthke kallumenos me mellisoules.an kai pisteuw oti an kapoios mia fora katsei na pai3ei mazi tou kapoia stigmh 8a vare8ei kai 8a sovareutei.tespa va8mologia fusika 10/10 tipota ligotero.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Απαίσιο φινάλε  μιας κάκιστης σεζόν. 1/10 η βαθμολογία για μένα.
    Οι προχειρότητες του φινάλε όπως:
    1.Το ότι φάγανε γρήγορα τον μεγάλο κακό και μάλιστα χωρις καν να ιδρώσουν
    2. Η απουσία έντονων σκηνών μάχης
    3. Η απουσία εντόνων συναισθημάτων
    είναι το κερασάκι στη τούρτα μιας κάκιστης σεζόν που κάνει την προηγούμενη 6η να δείχνει κλάσεις ανώτερη στα μάτια των τηλεθεατών .Το γεγονός είναι πως η Σιέρα Γκαμπλ σαν υπευθυνη της σειράς απέτυχε παταγωδώς στο κεντρικό στόρυ που απαρτίζει τις σεζόν, στους μεγάλους κακούς της σεζόν,
    στην έλειψη συναισθημάτων. Επίσης θυσιάζοντας βασικούς χαρακτήρες Κας Μπόμπυ και φέρνοντας νέους όπως Φράνκ, Κέβιν ατονείς το ενδιαφέρον του κοινού ειδικά όταν δεν έχουν κάτι ελκυστικό  να προσφέρουν στη σειρά.
    Τι κρίμα που δεν την τελειώσανε τη σειρά στο 5ο κύκλο με τον Σαμ στο κλουβί και τον Ντήν με τη Λίζα και τον Μπέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. htan teleio den mporw na fantastw oti tha kanw ypomonh 5 mhnes ola htan super... mia aporia pws tha mathei o sam oti einai sto katharthrio;;k polla alla fysika k ola ayta se 5 mhnes ......epikooooo finaleeeeeeee.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. πολυ καλο επεισοδιο αλλα δν ξετρελαθηκα,περιμενα κατι παραπανω.Αυτο π μ αρεσε πολυ ειναι η ανατροπη στο τελος με τν Κραουλι π πηρε τν προφητη,ο Ντην με τν Καστιελ στο καθαρτηριο και ο Σαμ μονος τ(ΠΟΛΛΑ αναπαντητα ερωτηματα)θελω να πιστευω οτι παμε για μια επικη season 8!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Το επεισόδιο ήταν ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ !!! Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουν την σεζόν !!! 
    Η αλήθεια είναι οτι δεν περίμενα ο Κράουλη να δώσει το σωστό αίμα στα αδέρφια,λόγω της συμφωνίας με τον Ντίκ,αλλα όπως είπε και ο ίδιος "Κανέναν μην εμπιστεύεσαι"...
    Ο Μπόμπυ το περιμέναμε οτι θα φύγει απο την σείρα,απλά δεν πιστεύα οτι θα έφευγε πρίν καταστρέψουν τον Ντίκ,περίμενα να ήταν εκεί για βλέπει! χεχεχε...Για ακόμα μια φορά,έκλαψα...πφφφφφφ....Επίσης,μου έκανε εντύπωση αυτό που είπε ο Μπόμπυ κοιτώντας τον Σάμ "And when its your time.GO! "...Ο Σάμ,πολύ αναστατωμένος μου φάνηκε μετά απο αυτό...ΣΑΝ κάτι να ήξερε ο Μπόμπυ...
    Είχαμε και την μεγάλη επιστροφή της IMPALAAAAA...ΜΟΝΟ που δεν ούρλιαξα όταν την είδα !! 
    Ο Κάστιελ,δεν περίμενα να συνεργαστεί,φάνηκε όμως οτι επείδη του τα έχωσε για ακόμα μία φορά ο Ντήν,κατάλαβε οτι δεν έπρεπε να κάνει πίσω,ούτως η άλλως,στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να ξεχωρίσει τον "αληθινό" Ντίκ..ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ! Πάει ο Ντίκ ! Πόσο μα ΠΟΣΟ χάρηκα όταν τον είδα να γίνεται μαύρη γλίτσα !! εχεχεχεχε !!! 
    Και όσον αφορά το τέλος,επιστρέφουμε στα λόγια του Jared που είπε οτι θα μείνουν χώρια πολύ καιρό τα αδέρφια...Μα,τι τους έχει κάνει ο Ντήν και κατέληξε στο Καθαρτήριο με τον Κάς...? Πώς την πατήσανε έτσι ??? Τι θα κάνουν μόνα τους τα αδέρφια τώρα???:/ Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν μπορώ να περιμένω μέχρι τον Οκτώμβρη για να δώ την συνέχεια !!! EPIC SEASON FINALE ! ! ! See you next season ! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πολύ σωστά. Γενικά σε όλη τη σεζόν κηνυγούσαν την ουρά τους, ελάχιστα ασχολήθηκαν με τους Λεβιάθαν. Για τους οποίους δεν μας είχαν πει τίποτα. Τα μεγαλεπίβολα σχέδια τους τα είχαμε δει ελάχιστα και αποσπαματικά. Εκεί με τον Φρανκ ξεκίνησαν να ψάχνουν τις δουλειές του Ντικ, αλλά το πράτησαν αμέσως.
    Kαμία σχέση με την μεθοδικότητα της 5ης σεζόν, άπιαστο όνειρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. To episodio htan kai gamw... epitelous pethane o ntik... k mn akouw vlakies oti tn fagane diskola... olh tn season dn mporousan n tn fane oute auton oute kanenan leviathan... uparrxei loipon megalh agonia m tn Dean sto ka8artirio kai tn Sam mono... Perimenoume mia korifaia 8h Season...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Συμφωνω απολυτα,παιδια!Επος!
    Ειχε πολυ καλη ροη,με μερικες φοβερες στιγμες.

    - To Carry On My Wayward Son ειναι σταθερη αξια και προσωπικα ανατριχιαζω καθε φορα που ακουγεται στη σειρα.
    - Πολυ καλες οι σκηνες μεταξυ Crowley και Dick."Eπιχειρηματιες" με τα ολα τους και οι δυο.
    -Το μεγαλυτερο μου παραπονο απο το επεισοδιο και πιθανοτατα απο τη σειρα μεχρι σημερα:Μα να μην δουμε τον Cas γυμνο,καλυμενο με μελισσες,πανω στο αυτοκινητο του Dean?!Δεν μπορεις να πετας την ατακα και να το προσπερνας ετσι...
    -H Meg,η οποια φετος εδωσε ρεστα,να της το αναγνωρισουμε.
    -Η σκηνη που ειναι ολοι μαζεμενοι και η συναντηση Cas-Crowley.Θα εχουμε μεγαλη κοντρα στο μελον και πιστευω οτι οταν(και αν) ερθει η ωρα του Crowley να πεθανει,o Cas θα ειναι αυτος που θα τον σκοτωσει.
    -Bobby...Διαβασα τα σχολια,αλλα δε συμφωνω οτι η σκηνη δεν ηταν αρκετα συγκινητικη.Ή μαλον για να το θεσω καλυτερα,χαιρομαι που δεν ηταν απλα μια επαναληψη της σκηνης απ'το Death's Door.Κατα τη γνωμη μου,ο πραγματικος αποχαιρετισμος εγινε τοτε.Η επιστροφη του Βοbby ως φαντασμα μας εδωσε μια εντονη,πολυ εωδιαφερουσα πλοκη,αλλα ξεραμε,οπως προφανως ηξεραν και τα αδερφια οτι επρεπε να ειναι κατι προσωρινο.Και τελικα μου αρεσε παρα πολυ που ηταν αποφαση του Bobby να αποχωρισει και δεν εγινε ως λυση αναγκης.Συμβαδιζει με το δυναμικο χαρακτηρα που εχουμε γνωρισει.Και αλλωστε το εκανε αφου παραλιγο να σκοτωσει τον Sam,πραγμα που αποδεικνυει για πολλοστη φορα το ποσο νοιαζεται για τα αγορια.Γενικα λοιπον,ειμαι πολυ ευχαριστημενη με τη σκηνη.
    -ΙΜΡΑLA!Eπιτελους...Κριμα μονο που δεν ειδαμε την επικη επανασυνδεση με τον Dean.
    -Ολες οι σκηνες μεταξυ Dean και Cas!To highlight του επεισοδιου για μενα.Εγινε η αρχη μιας συμφιλιωσης,που τωρα θα αποδειχτει αναγκαια.Πολυ ενδιαφερουσα και δραματικη η αποψη του Cas oτι ο πατερας του τον φερνει πισω στη ζωη σαν τιμωρια.Τελειως λαθος,κατα τη γνωμη μου,αλλα αυτο ειναι κατι που μαλον θα δουμε μονο προς το τελος της σειρας.Ζω για τη στιγμη που ο Θεος θα εμφανιστει μπροστα στον Dean και θα φαει μια ξεγυρισμενη σφαιρα!
    -RIP Dick(καπου διαβασα οτι στην προκειμενη περιπτωση το RIP σημαινει Rest In Pυrgatory.Xαχα!).
    Δεν τη θεωρησα αντικλιματικη τη σκηνη,ουτε περιμενα καποια φοβερη μαχη.Οπως ειπε και ο Dean,ο μονος τροπος να τον σκοτωσουν ηταν να τον αιφνιδιασουν.Θα ηταν καλυτερα να γινει μια μεγαλη μαχη και να τον σκοτωσουν στο τελος?Ηταν ο αρχηγος των πρωτων τερατων,πιο δυνατος απ'τον Cas,οπως ειδαμε,και ασφαλως πιο δυνατος απ'τα αδερφια.Θα ηταν τελειως παραλογο να καταφερουν να τον κερδισουν σε μαχη.
    -Το ΤΕΛΟΣ!Υποκλινομαι!Aξιζει να δουμε πως θα αντιδρασουν o Sam και ο Dean και αν/πως θα καταφερουν ο Dean και ο Cas να συνεργαστουν.Θα πρεπει να λυθουν καποια προβληματα πρωτα.
    Οι προοπτικες ειναι αμετρητες.Υπαρχουν παλιοι χαρακτηρες που ξερουμε σιγουρα πως βρισκονται στο Καθαρτηριο και επισης ακομα δεν εχει απαντηθει η απορια ολων:Που πανε οι αγγελοι οταν πεθαινουν?Ειναι πολυ πιθανο πιστευω να δουμε μερικες γνωστες φυσιογνωμιες.Gabriel,Balthazar,Anna...Μακαρι!

    Θα ερθει ο Οκτωβριος,που θα παει?!?!Πολυ επαναληψη μεχρι τοτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. XAAXXAAXAXAXAXAXAAXAXAXAX πεθαινω με το περι μελισσων χααχαχαχαχ... νταξει μακραν το καλυτερο σχολιο που εχω διαβασει μεχρι στιγμης respect!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49.  Xαχα!Σ'ευχαριστω πολυ!
    Μα αδικω εχω?!Καταλαβαινεις τι σφαγη θα παιξει στο Tumblr και ολα τα σχετικα με αυτη την ατακα,ετσι?
    Μια μικρη γευση θα σου δωσω μονο...  : p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Εμένα με κάλυψαν απόλυτα αυτοί οι λίγοι που το βρήκαν πρόχειρο κτλπ... Σε κάποια φάση είχα φτάσει στο 65% του επεισοδίου και το μόνο που είχε ήταν μπλα μπλα... Τελικά δεν μάθαμε ποτέ αυτή τη τρελή δύναμη των Leviathans παρά μόνο στη σκηνή που σκοτώνουν τους αγγέλους και παίρνουν τον Kevin. Στα συν είναι το τέλος που βρίσκονται στο Purgatory. Επίσης, στο επεισόδιο δεν ένιωσα ούτε 5 λεπτά αγωνίας, μιας και μάχες δεν είχε, το ότι θα πεθάνει ο Dick ήταν 99,9% σίγουρο και επίσης καμία φοβερή ανατροπή... O Cas και ο Dean πως βρέθηκαν στο Purgatory? Πέθαναν? Και αν ναι, γιατί μόνο αυτοί οι 2? Βλέπω το Supernatural αρκετά χρόνια, για την ακρίβεια από τότε που η 2η season παιζόταν ακόμα στην Αμερική, οπότε όλα τα season finale (εκτός του 1ου) τα έχω νιώσει στο πετσί μου περιμένοντας μήνες μέχρι να ξεκινήσει η επόμενη season. Και τολμώ να πω πως ήταν το χειρότερο season finale που έχουν κάνει. Ελπίζω στην 8η να έχουμε περισσότερη δράση, οι αντίπαλοι τους να μην κάθονται απλά να τους καρφώσουν ένα κόκκαλο (2 φορές) και ο Castiel να σταματήσει να παίζει τον... Misha Collins...  
    P.S. Στο καλό Sera, ας περάσει ο επόμενος. 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Paidia emena to epeisodio mou fanike metrio...Katarxas h diarkeia htan mono 40 lepta enw eprepe na einai 1 wra afou einai finale.Deuteron h skhnh me ton thanato tou Bobby htan poly xenera,giati dn ton edeixe alla fainontan mono ta prosopa tou Sam kai tou Dean.Triton h maxh me ton Dick htan poly mikrh kai poly aplh...kai ti vakeia htan auth me ta kymata...Telos giati o Dean pige sto kathartirio;ante vres..Kai o Cass giati ton afinei mono tou;;;Mporei na vgei apo to kathartirio;;;;Auta loipon...Dn kataenthousiastika me to epeisodio alla epeidh agapaw toso auth th seira kanw pisw kai perimenw tin 8h sezon me anipomonisia kai elpizw na einai kai auth gamati xwris asxeta epeisodia....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ante mathe prwta pws grafetai to kathartirio kai meta ela na peis oti htan kalo to epeisodio mia malakia htan.......Purgatory vlaxako etsi grafetai....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. dld gt???gt pali o Dean???t eftekse t paidi...ante twra perimene konta 5 mines n deis t 8a ginei...dn iparxei t finale....itan apoka8ilotiko...t prwto episodeio tis epomenis season 8a kanei t mixaniakia tile8easis n xtipisoun kokkino...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. o Sam menei monos tou swsta???fantazeste na t girisei ksana sto deamon blood??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. like... kai me xalase to oti h8ela na dw ton dean mesa sthn impala...me thn fatsa "gamw kai dernw"xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. έλεος με τον Ντιν γιατί πάντα αυτός έλεος. εκείνος ο Θεός θα εμφανιστεί επιτέλους; ποιος θα  τους πάρει και από το Καθαρτήριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τι εγινε ? νταξει ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΙΟ ΜΛΚΣ σε κανενα επεισοδιο... ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΩΡΩΤΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ... εχω μεινει αφωνη οκ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. αχαχαχχαχααχαχαχαχαχ λιωνωωωωωωωωωωωωω χααχχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Μαθε να μιλας πρωτα εσυ. Αντε μην φας κανα ban..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ναι ρε φιλε και εγω το ηθελα πολυ να τον δω να την οδηγαει .. κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. μετριο πολυ σαν επεισοδιο....κ ισως απο τα χειροτερα season finale....καθολου συναισθημα μηδεν αγωνια κ ειδικα ο τροπος που σκοτωσαν τον ντικ αθλιος....κ την σκηνη με τον μπομπυ την περιμενα διαφορετικη...δεν με αγγιξε καν.....κ γενικα το επεισοδιο αυτο αντικατοπτριζει ολη τη μετριοτητα κ την προχειροτητα του 7 κυκλου ο οποιος ηταν απογοητευτικος.....δεν ασχοληθηκαν καθολου με τους λεβιαθαν σε ολη τη σεζον παρα μονο σε λιγα επεισοδια κ πολυ βιαστικα....δεν υπηρχε καθολου ροη στην ιστορια κ ολα τα αυτοτελη επεισοδια που ειχε ηταν βαρετα .....καμμια σχεση με αυτα των πρωτων σεζον.... μετα τον 5 κυκλο ο εκτος μου φανηκε πολυ μετριος.....αλλα σε σχεση με τον εβδομο ηταν πολυ καλυτερος....

    τα θετικα τωρα στο επεισοδιο περα του χιουμορ που ειχε ειναι οτι μας γεμισε με αγωνια  ανυπομονησια κ πολλα ερωτηματικα για τον επομενο κυκλο.....ο οποιος αν προσεχθει ισως να γινει πολυ καλος κ να ξανανεβει το supernatural....ελπιζω να μην δουμε ξανα τους βαρετους λεβιαθαν ...

    κ τελος ο Κας "επεστρεψε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. oute kalo, oute kako.(to 21 kai 22 poli kalitera alla ok gnwmes tous ka8enos).
    Impala? epitelous. xarhka pio poli kai apo ton dean.
    Ntik? sto kalo.
    boddy? ok den mporousan na to teleiwsoun kapws alliws kai oute na to pane sthn 8,
    sam? aplos sam
    Dean? klasikos dean me to ufos kai tis malakies atakes pou petaei. <3
    Megk? ora kalh mpales epri3e.
    Castielakos? o gnwstos " ka8isteras" ton meta lucifer episodeion. 

    kai telos ok. sto episodeio o crowlye dinei resta. apla RESPECT.

    twra gia thn 8 polla senaria,polles plokes,polla 8a doume. elpizw kai euxomai xasame ton bobby, mhn xasoume kai ton cas. na einai se ola ta epeisodeia kai oxi sta misa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Κατ αρχην το επεισοδιο ηταν απλα ελεεινο,ειδικα για season finale.Προφανως και η ολη σεζον ηταν επιεικως κακιστη.Οσον αφορα τη σεζον,ο μεγαλος κακος μετα τον διαβολο και διεφθαρμενους δαιμονες ηταν ο κυριος Πουτσος Ρωμανος (dick roman) ,ενα πλασμα που δικια του προσωπικοτητα δεν ειχε και εκανε download την προσωπικοτητα  ενος καπιταλιστη που εφαγε.Ενταξει οι καπιταλιστες ειναι πολυ κακοι δεν λεω,αλλα εκτος και αν απωτερος στοχος των σεναριογραφων ηταν να περασουν αντικαπιταλιστικα μυνηματα,και μυνηματα κατα της παχυσαρκιας(που το δευτερο σιγουρα το εκαναν) τοτε η υποθεση της σεζον ηταν απλα για τα μπαζα.Παλι καλα που οι leviathan μπορεσαν και σκοτωσαν αγγελους,γιατι αλλες δυναμεις δεν ειχαν.

    Για το θανατο του Roman και του Bobby(αγαπαμε Bobby) εχουν ολα ειπωθει απο αλλους και δεν θα κουρασω.Δικιο εχουν οσοι τα επικρινουν.Σε επεισοδια αυτοτελη πιο δυσκολα σκοτωσαν καποιους αντιπαλους.Θα μπορουσε τουλαχιστον να τραβηξει οπλο ο ρομαν,κατι που ειχε κανει οταν σκοτωσε τον μπομπυ.Για το θανατο του μπομπι,ενταξει,επρεπε να γινει,αλλα θα μπορουσε πρωτον να τους βοηθησει καπως,και δευτερον να βαλουν εστω καμια μουσικουλα στο background,να θυμηθουν παλιες εποχες κτλ.Λες και πεθανε ο τελευταιος κομπαρσος ενα πραγμα.

    Αυτα οσον αφορα τα κακα,και παμε τωρα για τα καλα.Ελπιζω να δικαιωθω και αυτη η σεζον να ηταν ενα μεγαλο lead-in για τις επομενες.Μια ωραια εικονα που εχω για την επομενη σεζον:
    Ο Ντην και ο Κας πολεμουν στο purgatory και βρισκουν ξανα τον Bobby,αφου τον εκαψαν σαν φαντασμα εκει λογικα θα παει(αν δεν γινει αυτο απλα κατεστρεψαν εναν τοσο ωραιο χαρακτηρα,και δεν θα επρεπε να τον φερουν πισω καν σαν φαντασμα).
    Επισης θα ειναι ενδριαφερον να δουμε τον yellow eyes(εκει ειναι απ οσο ξερω),και στη μεση της σεζον να επιστρεψει μαζι με τους αλλους και να ξαναειναι ζωντανος,και να συνεργαστει μαζι με τους αλλους για να ελευθερωσουν την κορη του τη μεγκ.Ο Σαμ και ο Κραουλι(οχι σε συνεργασια),να εχουν αφανησει τους υπολοιπους leviathan(να μην τους ξαναδουμε ποτε.Γινεται;;),καιι ο Κραουλι να ειναι ο μοναδικος και παντοδυναμος βασιλιας του κατω κοσμου.Ο Σαμ να μην εχει μπορεσει να τον σταματησει,και τελικα να γινει μια συμμαχια Σαμ,Ντην,Καστιελ,yellow eyes,meg εναντιον του Κραουλι.ξανα δαιμονες δηλαδη στο παιχνιδι!!!Και ο Κραουλι να εχει απωτερο σκοπο,κατι που θα περιλαμβανει τον προφητη(για καποιο λογο τον ηθελε ετσι;).Ο στοχος αυτος θα ειναι οτι υπαρχει μια αρχαια προφητεια η οποια λεει οτι η πορτα για το κλουβι του Lucifer θα ξανανοιξει,και ο κραουλι να εχει στοχο να σκοτωσει τον Λουσιφερ και τον Μαικλ που θα βγουν απο εκει.Ομως στο τελευταιο επεισοδιο(τοτε που θα ειναι να γινει αυτη η προφητεια),η συμμαχια χαλαει τα σχεδια και ο yellow eyes σωζει τον λουσιφερ(θυμιζω οτι ο yellow eyes και η μεγκ ειναι θερμοι λατρεις του λουσιφερ ενω ο κραουλι πολεμιος).Ο yellow eyes επισης θα ηξερε για την προφητεια απο το purgatory και σ αυτη τη σεζον ειχε κρυφη ατζεντα να φερει τον λουσιφερ πισω στη γη.Καλο θα ηταν επισης να πεθανει η μεγκ σωζοντας τον Λουσιφερ,πχ ο Κραουλι εχει ενα οπλο,και τελευταια στιγμη το πεταν στον Λουσιφερ αλλα η μεγκ μπαινει μπροστα και σκοτωνεται αυτη.Η καλυτερα την σπρωχνει ο yellow eyes.Και ετσι να τελειωσει η 8η σεζον,και παμε για μια ενατη με λουσιφερ,ισως μαικλ,και σιγουρα yellow eyes σαν δεξι χερι του λουσιφερ.Αν δεν εχει μαικλ θα ηθελα να δω τον αδερφο τους,και το μισος που θα εχει εναντιον τους που τον αφησαν να βασανιζεται τοσο καιρο στο κλουβι του λουσιφερ.Ισως θα μπορουσε απο το μισος του να δεχτει να αποτελεσει ο ιδιος το σωμα που θα μπει ο λουσιφερ(επειδη ειναι αδερφος του Σαμ,οπως μπορεσε να ειναι για τον μαικλ που ειναι αδερφος του Ντην)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ξερεις τι μπορεις να κανεις για να γλιτωσεις την απογοητευση και συ και μερικοι αλλοι εδω μεσα που δημοκρατικοτατα βεβαια λετε την αρνητικη αποψη σας?
    ΜΗ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ αν δε σου αρεσει...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ FAN Site και απευθυνεται σε ανθρωπους που δε περιμενουν στην γωνια να το κατακρινουν και να επισημανουν σεναριακα κενα...ΕΛΕΟΣ πια Γινατε ολοι Κριτικοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Φιλε μου κατ'αρχας εδω ειναι ενα blog που ειναι ελευθερο. Ο καθενας μπορει να λεει την αποψη του. Μην τον κατακρινουμε. Νταξει το review μου πανω το ειδες και ειπα οτι ειναι επικο. Αλλα δεν μπορουμε να λεμε στον καθενα να μην το βλεπει και να μην λεει την αποψη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Τελειο επισοδειο, μπορει και το καλυτερο φιναλε που εχουμε δει!!! Ενθουσιαστηκα στην αρχη με το carry on my wayward son, η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα να το ξανακουσουμε (η σερα την ειχε παραμελησει εντελως την μουσικη 6-7η σεζον). Για τις σκηνες κραουλι και ντικ νομιζω δεν χρειαζεται να πω τιποτα, ειναι δυο απο τους καλυτερους χαρακτηρες της σειρας και φοβερο δυδιμο!! προσωπικα με τον μπομπι δεν συγκινηθηκα σχεδον καθολου γιατι ειχε αρχισει να με κουραζει και πιστευω οτι καλα εκαναν και δεν μας τον εδειξαν να καιγεται, γιατι δεν μπορουμε να θυμομαστε ολοκληρο μπομπι σινγκερ σαν το εκδικητικο φαντασμα που κάικε!!! ο ντικ δεν με επεισε! δεν πιστευω οτι τον ξεφορτωθηκαμε για τα καλα, πεθανε υπερβολικα γρηγορα. Απ'οτι φαινεται θα εχει και συνεχεια η ιστορι με τους λεβιαθαν στον 8ο κυκλο. ΙΜΠΑΛΑ...!!! Ο Κας κατανταει εκνευριστηκος με τα επιτραπεζια, τις μελισσες και τις μαϊμουδες, να παει να κανει παρεα μαζι τους αν δεν του αρεσουν οι ανθρωποι. Ελπιζω να γινει καλα γιατι αντε...τωρα ο κραουλι τι μπορει να τον θελει τον κεβιν αφου υποτιθεται οτι ειναι φυλακας του λογου του Θεου ή κατι τετοιο, τι σχεδιαζει? Και πως κανεληξαν ο κας με τον ντην στο καθαρτηριο αφου εκαναν ολοκληρη την 6η σεζον να το βρουν και να το ανοιξουν και τωρα μεσα σε ενα επισοδειο καταφερνουν να μπουν και μεσα...πολυ ανατρεπτικο επισοδειο δεν το περιμενα οτι θα κατελειγε ετσι..αντε να δουμε τι θα μας δειξουν στην επομενη σεζον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΕΙΧΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ! :P Μέτριο φινάλε, όχι άσχημο, περιμένεις πως και πως να δεις την συνέχεια, αλλά σε ξενερώνει που δεν σου δείχνει πολλά πράγματα για το τι μέλλει γενέσθαι. Εύκολος θάνατος του νο1 κακού, χωρίς ιδιαίτερους συναισθηματισμούς το τέλος του Μπόμπι, όχι ιδιαίτερη συγκίνηση για την Ιμπάλα (το λιγότερο είναι αυτό). 

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΣΕΡΑ ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ, ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ! ΔΗΛΑΔΗ, ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ, ΠΟΣΩ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΚΡΑΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ, ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΒΙΑΘΑΝΣ, ΤΟΝ ΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΙΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗ ΓΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ. ΕΠΙΣΗΣ, ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΠΑΙΖΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ, ΠΟΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ!... 

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΝ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ, ΚΥΡΙΟΣ ΤΖΕΡΕΜΙ ΚΑΡΒΕΡ ΜΠΟΡΕΣΕΙ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ, ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΠΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕΖΟΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αν και θα διαφωνησω με το μετριο φιναλε (αποψεις ειναι αυτες...) θα συμφωνησω με την εμπνευση σου.. Ηξεραν απο νωρις οτι θα εχουν 8η σεζον και κατα την γνωμη μου ο jeremy ετοιμαζει 2 σεζον δηλαδη και 9η. Οποτε λογικο ειναι η Sera να παρει εντολη για κατι τετοιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Εννοείται πως δεν υπάρχει πρόβλημα για το πως βλέπει ο καθένας το φινάλε -διέκρινα μια μικρή ένταση στα σχόλια- υπάρχουν απόψεις εντελώς αντίθετες για τον καθένα, δεν υπάρχει λόγος να τρελαινόμαστε με αυτά που γράφουν άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Νταξει μια σειρα αν ειναι δεν υπαρχει λογος τσακωμου. Λογικο να μην αρεσε σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Παιδιά για θυμίστε μου: Ο Μπόμπι τώρα εξαφανίστηκε για πάντα;;; ή πάει καθαρτήριο και αυτός;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ααα ωραία, δεν το θυμόμουν! Οπότε μπορεί να τον ξαναδούμε...! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Και ο Τζον εκει ειναι αλλα....... Μακαρι παντως..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. O Τζον στην κόλαση δεν είναι;;; Τον είχε δείξει στο φινάλε του 2ου κύκλου που βγήκε για λίγο! Είχε κάνει συμφωνία με δαίμονα γι' αυτό πήγε εκεί (όπως και ο Ντιν όταν πέθανε!) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ναι ειχε παει στην Κολαση οταν εκανε την συμφωνια. Στο τελος του 2ου ανοιξαν την Πυλη της Κολασεως και βγηκε απο κει. Λογικα πηγε στον Παραδεισο. Αλλωστε ο Ντην ειχε πει στον 4ο κυκλο οτι εμεινε για 100 χρονια στην Κολαση ο Ντην. 100=10 μηνες της Γης ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. α λες;; εγώ νόμιζα ότι επέστρεψε πάλι πίσω... μάλλον δε θα μας το διευκρινίσουν! Εκτός και αν επιστρέψει επιτέλους η αδυναμία σου :P 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Μακαρι ρε φιλε κερναω μπυρες μετα χαχαχαχχχαχαχαχαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. προσοχή μη μας τις πιει ο Μπόμπι :PPPPPPPP 

    Υ.Γ. άκυρο....δεν κινδυνεύουμε πλέον! :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Rest In Peace Bobby...


    Rest In Purgatory Dick.. χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. poli kalo epeisodio! epitelous eixame epistrofh t impala meta apo poli kairo! :P

    t telos aprosmeno tha elega alla genika ena ep g enan polla iposxomeno neo kuklo :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή