Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Πολύμορφικοί!


O μύθος για τους πολυμορφικούς :
Shapeshiftingμετασχηματισμός , transmogrification ή είναι μια αλλαγή στη μορφή ή τη μορφή ενός προσώπου, ειδικά:
  • μια αλλαγή από ανθρώπινος μορφή ζώο μορφή και αντίστροφα
  • μια αλλαγή στην εμφάνιση από ένα άτομο σε άλλο
Το Shapeshifting δεν εξετάζεται επιστημονικά ή ιατρικά πιθανός, αλλά είναι ένα κοινό θέμα μέσα μύθος και μύθος και ένα δημοφιλές θέμα μέσα επιστημονική φαντασία και φαντασία ιστορίες. Μερικοί θεωρίες συνωμοσίας υποστηρίξτε αυτού αλλοδαπόςreptoids είναι σε θέση μορφή-.
"Shapeshifting" συχνά αναφέρεται στους χαρακτήρες που αλλάζουν τη μορφή από μόνα τους, είτε εθελοντικά είτε ακούσια, ενώ "ο μετασχηματισμόσ" (TF) αναφέρεται συχνότερα στην εξωτερικά επιβληθείσα αλλαγή της μορφής, whether ψυ μαγικός ή αρκετά προηγμένη τεχνολογία. Δεν υπάρχει καμία εγκατεστημένη συμφωνία για την ορολογία.

Shapeshifting στο μύθο

Τα δημοφιλή shapeshifting πλάσματα στους μύθους και τους μύθους είναι werewolves και βαμπίρ (συνήθως ΕυρωπαϊκάΚαναδικά, και Εγγενής Αμερικανός/πρόωρη αμερικανική προέλευση), kitsune ή είμαι-αλεπούδες Ιαπωνία, και οι Θεοί, θεές, και δαίμονες από τις πολυάριθμες μυθολογίες, όπως Loki από Μυθολογία Νορβηγών ή Proteus από Ελληνική μυθολογία. Ήταν επίσης κοινό για θεότητες για να μετασχηματίσουν τα mortals στα ζώα και εγκαταστάσεις.
Αν και shapeshifting στη μορφή του α λύκος είναι συγκεκριμένα γνωστός όπως lycanthropy, και τέτοια πλάσματα που υποβάλλονται σε τέτοια αλλαγή καλούνται λυκανθρώπους, εκείνοι οι όροι έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης για να περιγράψουν οποιουσδήποτε ανθρώπινος-ζωικούς μετασχηματισμούς και τα πλάσματα που υποβάλλονται σε τους. Therianthropy είναι ο γενικότερος όρος για τις ανθρώπινος-ζωικές μετατοπίσεις, αλλά χρησιμοποιείται σπάνια σε εκείνη την ικανότητα.
Αλλοι όροι για τα shapeshifters περιλαμβάνουν metamorphδέρμα-περιπατητήςμίμοςtherianthrope, και ήταν.
Σχεδόν κάθε πολιτισμός σε όλο τον κόσμο έχει κάποιο τύπο ο μύθος, και σχεδόν τα κάθε που βρίσκονται συνήθως ζωικά (και μερικοί όχι-έτσι-κοινοί αυτοί) πιθανώς συνδέονται έναν shapeshifting μύθο με τους. Συνήθως, το ζώο που περιλαμβάνεται στο μετασχηματισμό είναι γηγενές σε ή επικρατόν στην περιοχή από την οποία η ιστορία προέρχεται. Εσύ είναι αντάξιος να σημειώσει ότι ενώ η δημοφιλής ιδέα ενός shapeshifter είναι ενός ανθρώπου ποιος μετατρέπεται σε κάτι άλλο, υπάρχουν πολυάριθμοι μύθοι για τα ζώα που μπορούν να μετασχηματιστούν επίσης.
Παραδείγματα μέσα κλασσική λογοτεχνία περιλάβετε πολλά παραδείγματα μέσα Ovid"s Μεταμορφώνει, Circe"s που μετασχηματίζει Odysseus"άτομα στους χοίρους μέσα Όμηρος"s Η οδύσσεια, και Apuleius"s που γίνεται ένας γάιδαρος μέσα Ο χρυσός γάιδαρος.

Ξεχωριστά μυθολογικά shapeshifters

  • Bouda -- χυενα-άτομα της Αφρικής
  • Encantados -- σύμφωνα με τις ιστορίες από τη Βραζιλία, είναι "οι αυτοί,"πλάσματα από μια υποβρύχια σφαίρα, συνήθως δελφίνια με τη δυνατότητα να αλλάξει στους ανθρώπους
  • Kitsune -- werefoxes της Ιαπωνίας werefox οι μύθοι αφθονούν από άλλες χώρες όπως Κίνα, Κορέα, Βιετνάμ, και ακόμα και Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά "kitsune" αναφέρεται συγκεκριμέναΙαπωνικά ποικιλία
  • Loki -- Θεός Trickster των Νορβηγών pantheon
  • Nahuales -- Μέσα Μεξικάνικα γνώση, shamans που έχει τις shapeshifting δυνατότητες, συνήθως γυρίζοντας κογιότλύκοι ή ιαγουάροι
  • Nagas -- φίδι-άνθρωποι Ασιατικά χώρες, ειδικά Ινδία & Νεπάλ μπορέστε να εμφανιστείτε καθένας όπως μετασχηματίζοντας μεταξύ του ανθρώπου και φίδι, ή ως σταυρό μεταξύ των δύο (όπως ο ανώτερος κορμός που είναι ανθρώπινος και ο χαμηλότερος κορμός που είναι ελικοειδής) κάποιο Nagas μπορεί επίσης να υποθέσει τη μορφή δράκοι
  • Manakeet -- ένα mythlogical πλάσμα που εμφανίζεται στο τηλεοπτικό παιχνίδι Έμβλημα πυρκαγιάς: Οι ιερές πέτρες. Λαμβάνει τη μορφή ενός ανθρώπου που μπορεί να μετασχηματίσει σε έναν δράκο.
  • Proteus -- α Ελληνικά Θεός θάλασσας που ήταν σε θέση τη μορφή του για να αποφύγει σύλληψη
  • Θ*Ρuνα- Uturungu -- werejaguars από την Αργεντινή (περιφερειακό όνομα), επίσης συλλαβισμένος Runa- uturuncu
  • Selkie -- Σφραγίδα-κορίτσια των ιρλανδικών/Σκωτσέζικος μύθος.
  • Thunderbirds -- τα τεράστια πλάσματα birdlike περιέγραψαν στη γνώση διάφορων εγγενών αμερικανικών φυλών μερικά thunderbirds μετατρέπονται σε ανθρώπινα οντα
  • Βαμπίρ -- corpses που μπορεί να μετατραπεί και λύκων/ή ρόπαλα
  • Wendigo -- ένα shapeshifter από τον καναδικό μύθο
  • Werewolves -- άνθρωποι που μετατρέπονται σε λύκους
  • Υαγuαρετ3ε- Abα -- werejaguars από την Αργεντινή (περιφερειακό όνομα)
  • Zmei -- Ρουμανικά μυθολογικά πλάσματα, παρόμοιος με Ogres
  • Zeus -- Επικεφαλής του ελληνικού pantheon, ποιος μετασχημάτισε συνήθως στις διάφορες ζωικές μορφές και είχε το σεξουαλικό συνέδριο με τις ανθρώπινες γυναίκες για να γεννήσει τα mortals μισό-Θεών.

Shapeshifting στη μυθιστοριογραφία

Το Shapeshifting μπορεί να είναι ένα πλούσιο symbolical και αφηγηματικό εργαλείο και shapeshifting μυθιστοριογραφία ήταν γύρω τουλάχιστον από τις ημέρες της αρχαίας Ελλάδας. Σήμερα, το θέμα εμφανίζεται σε πολλοί φαντασία και επιστημονική φαντασία ιστορίες. Και οι δύο χαρακτηρίζουν περιστασιακά τις φυλές των shapeshifters, και μαγικός και η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιβάλει μια αλλαγή με μορφή.
Η λέξη "transmogrification" έχει διαδοθεί από επώνυμη συσκευή χρησιμοποιημένος μέσα Calvin και Hobbes

Ξεχωριστά shapeshifters στη μυθιστοριογραφία

Δείτε werewolf μυθιστορήματα και κατάλογος κινηματογράφων werewolf για τους καταλόγους μυθιστοριογραφίας που χαρακτηρίζουν werewolves.
  • Beorn Θ*ι. Ρ. Ρ. Tolkien"s πλασματικός κόσμος Μέσος-γη είναι ένας δέρμα-μετατροπέας, ένα άτομο που θα μπορούσε να υποθέσει την εμφάνιση του α αντέξτε.
  • Mavin Manyshaped και ο γιος της Peter μέσα Sheri s. Tepper"s Αληθινό παιχνίδι μυθιστορήματα.
  • Morph και Mystique Θαύμα Comics κόσμος.
  • Odo, ένας από τους κύριους χαρακτήρες Ταξίδι αστεριών: Βαθύ διάστημα εννέα.
  • Zam Wesell Πόλεμοι αστεριών, να εμφανιστεί μέσα Πολεμικό επεισόδιο ΙΙ αστεριών: Επίθεση των κλώνων, από μια φυλή των shapeshifters αποκαλούμενη Clawdites.
  • Τ- 1000, ένα κακό ρομπότ με οι δυνατότητες από Εξολοθρευτής 2: Ημέρα κρίσης.
  • Πολλοί τύποι shapeshifters εμφανίζονται μέσα Laurell Κ. Χάμιλτον"μυθιστορήματα του s στη σειρά Ανητα Blake, όπως τα werewolves, werejaguars, wererats, και ακόμα και ένας wereswan.
  • Θ*Χαρρυ Potter σειρά, εκπαιδευμένος Animagi μπορέστε να μετασχηματίσετε σε ένα συγκεκριμένο ζώο, και μέχρι τώρα κάθε παράδειγμα στα βιβλία έχει λάβει μια διαφορετική μορφή.Metamorphmagi συμπερίληψη Nymphadora Tonks κατέχετε τις shapeshifting δυνατότητες που μόνο sketchily έχουν καθοριστεί μέχρι τώρα.
  • Δ. Μ. Μυθιστόρημα αέρα Αλλοι είναι για μια ομάδα shapeshifters από μια άλλη διάσταση που μπορεί να μετατραπεί σε οποιοδήποτε ζώο, αν και λαμβάνουν συνήθως τη μορφή είτε λύκων είτε πάνθηρων.
  • Πολλοί από Γρύλος λ. Chalkerτα "μυθιστορήματα του s περιλαμβάνουν έναν ή περισσότερους μετασχηματισμούς έγραψε ένα δοκίμιο στο φυσικό μετασχηματισμό ως μεταφορά για τις διάφορες ψυχολογικές αλλαγές, συμπεριλαμβανόμενος στη σύντομη συλλογή ιστορίας του Ζώνη χορού στον τιτανικό. Αυτό το θέμα χρησιμοποιείται αρκετές φορές Θ*Ιερρυ Cornelius ιστορίες κοντά Michael Moorcock, όπως και στις εργασίες κοντά Θ*Ροψερτ Sheckley, Νίνα Kiriki Hoffman και άλλοι.
  • Animorphs η σειρά είναι για μια ομάδα πέντε κατσικιών που είναι σε θέση "στο morph" σε οποιοδήποτε ζώο που έχουν αγγίξει και εσκεμμένα "έχουν αποκτήσει" το DNA του. Το Animorphs έλαβε τις δυνάμεις τους -- μάλλον, τεχνολογία-- από ένα επιστημονικά προηγμένο αλλοδαπό είδος αποκαλούμενο Andalites.
  • Martia από Ταξίδι VI αστεριών: Η άγνωστη χώρα.
  • Shang Tsung, ένας κακός μάγος που μπορεί να αντιγράψει την εμφάνιση και τις δυνατότητες των αντιπάλων του Θανάσιμο Kombat τηλεοπτικό παιχνίδι σειρά. Επίσης, πεσμένος παλαιότερος Θεός Shinnok από την ίδια σειρά, ποιοι posseses η δυνατότητα να ληφθεί ως πρότυπο οποιοδήποτε πρόσωπο κάτω στη φωνή.
  • Η μεταμόρφωση από Θ*Φρανζ Kafka, στο οποίο τα κύρια ίχνη χαρακτήρα μέχρι το εύρημα ο ίδιος μετασχημάτισαν τερατώδες vermin.
  • Αγόρι κτηνώνMetamorphoΠλαστικό άτομο, και Καταπληκτικό άτομο Συνεχές ρεύμα Κόσμος.
  • vermicious knids από Roald Dahl"βιβλίο του s Τσάρλυ και ο μεγάλος ανελκυστήρας γυαλιού να είστε σε θέση να τεντώσετε ή να συμπιεστείτε σε οποιαδήποτε μορφή που θέλουν.
  • Θ*Αμεληα Atwater-Rhodesη "σειρά του s Kiesha'ra χαρακτηρίζει το γεράκι, φίδι, και shapeshiters γερακιών.
  • Ο Δρ. Αυλάκωμα μήλου από τις TV-SEJRE'S Manimal είναι σε θέση να αλλάξει σε οποιοδήποτε ζώο.
  • Irda, μια φυλή προήλθε από αρχικοί ogres Dragonlance κόσμος, δόθηκε τη δύναμη στο shapechange από τους Θεούς καλού αφότου τους εγκατέλειψαν οι Θεοί του κακού.

Ενθουσιώδες μετασχηματισμού

Πολλά παιδιά έχουν τις ζωικές φαντασίες μετασχηματισμού και είναι ένα γνωστό χαρακτηριστικό γνώρισμα ιστορίες νεράιδων, όπως η ιστορία ο πρίγκηπας βατράχων.
Το ενδιαφέρον για το TF δεν περιορίζεται ακριβώς σε τους, αν και η έννοια συλλαμβάνει μερικές φαντασίες όλων των ηλικιών. Το θέμα δεν είναι μάλλον σκοτεινός και εκεί κανένας καθιερωμένος όρος για εκείνους που ραδιουργούνται από τους μετασχηματισμούς η γενική έκφραση είναι ακριβώς "ανεμιστήρες TF". Σημειώστε ότι η κατοχή ενός ενδιαφέροντος για είναι ευδιάκριτη από να ανήκει therians, otherkin ή οποιαδήποτε άλληδήποτε ομάδα που προσδιορίζει πραγματικά με ή επιθυμεί να γίνει κάτι άλλο.
Συνδυασμός αυτού με τα αποτελέσματα σεξουαλικότητας στο α φετίχ μετασχηματισμού.
Οι ιστοχώροι και οι σε απευθείας σύνδεση κοινότητες για το TF υπάρχουν, και καθαρίστε και ειδάλλως, εν τούτοις για το χαμηλής βαθμίδας μη-σκόπιμο ανεμιστήρα μια περιοχή που αφιερώθηκε για την εκτίμηση των μετασχηματισμών να είναι εξ ολοκλήρου πάρα πολύ. Αρχείο ιστοριών μετασχηματισμού είναι ένα προεξέχον παράδειγμα του είδους του.
Δύο αυτήν την περίοδο προεξέχοντα webcomics μετασχηματισμοί χαρακτηριστικών γνωρισμάτων χάριν του: EL Goonish Shive είναι βασισμένος στην τεχνολογία και χαρακτήρας-οδηγημένος, ενώ Το Wotch είναι κάπως νεώτερος, μαγικός-βασισμένος και αρκετά πιό απερίσκεπτος. Και τα δύο είναι PG- 13, και το πρώτο είναι α Keenspot μέλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου