Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Sera Gamble : Αφιέρωμα...


Σαν Supernatural Greece, την έχουμε κράξει πολλές φορές είτε εδώ είτε στο Radio_Supernatural. Πέτυχε; Απέτυχε; Ο καθένας με την κρίση του μπορεί να το πει αυτό. Εμείς όμως παρ'όλα αυτά, οφείλουμε να της βγάλουμε το καπέλο, και να της αφιερώσουμε 1 ανάρτηση : 
  • Λίγες μέρες πρίν σας ενημερώσαμε ότι η Sera Gamble αποχωρεί ως αφεντικό από την σειρά. Θυμηθείτε κλικάροντας εδώ :  http://supernatural-greek.blogspot.com/2012/04/serra-gamble-showrunner.html . Ελπίζουμε αυτό να σημαίνει και ανανέωση της σειράς για 8η σεζόν! Θα αναλάβει πλέον την κατάσταση ο Jeremy Carver.
  • H Sera Gamble ζει στο Los Angeles, λατρεύει τα bulldogs και εκτός από παραγωγός και σεναριογράφος, έχει γράψει και δοκίμια. 2 μάλιστα από τις ιστορίες της έχουν μπει στην καλύτερες ερωτικές ιστορίες της Αμερικής.
  • Ο Εric Kripce δημιούργησε το Supernatural όχι το 2005. Τότε απλά έδωσε σάρκα και οστά στην σειρά μας. Σχεδίαζε το Supernatural 10 χρόνια πριν (δηλαδή από το 1995). Για 5 σεζόν όλοι βγάλαν το καπέλο στην σειρά. Κοντά του και στις 5 σεζόν, η κ. Sera Gamble. Έγραψε αρκετά επεισόδια και αυτή και βοήθησε στα μέγιστα για να λατρευτεί από εκατομμύρια fans σε όλο τον κόσμο ο Ντην και η παρέα του. Μόλις τελείωσε η 5η σεζόν και ο Σαμ πήγε στην Κόλαση τελειώνοντας την Αποκάλυψη, ο Eric αποφάσισε να κάνει πίσω αποχωρώντας από το Supernatural. To boss πλέον γίνεται η Sera όπου προσπαθεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Μέσα σε λίγους μήνες έχει να οργανώσει μια ολόκληρη σεζόν και να μας δείξει πώς η σειρά μετά την μεγάλη Αποκάλυψη μπορεί να μείνει ψηλά!
  • Την 6η σεζόν αν μη τι άλλο δεν την λες και επιτυχία. Έχασε κάποια στιγμή την μπάλα και επηρεάστηκε από οργισμένους fans. Γιατί; Γιατί είχε στο μυαλό της όλη την σεζόν να την βγάλει με τον άψυχο Σαμ, όμως οι fans αντέδρασαν πολύ άσχημα και αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα της. Όμως, μια μεγάλη σειρά είναι λάθος να επηρεάζεται από fans. Αν είναι έτσι ας έφερνε πίσω τον Τζον όπου τον ζητάει και όλος ο πλανήτης, αλλά αντί γι'αυτόν έφερνε με μεγάλη αποτυχία τον Σάμουελ, παππού των αδερφών. Παρ'όλα αυτά μας έδωσε εξαιρετικά επεισόδια για την 6η σεζόν, όπως για παράδειγμα το French Mistake ή το Frontierland. Μας χάρισε επίσης ένα ακόμα μοναδικό Season Finale μέχρι που η σειρά ανανεώνεται και για 7η σεζόν!!!
  • Η 7η σεζόν ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά και πάλι με αφεντικό την Sera Gamble. Όμως η συγκεκριμένη σεζόν είναι τρανό παράδειγμα για να καταλάβει κανείς ότι η σεναριογράφος έχει πολύ φαντασία, αλλά δεν μπορεί να δέσει τα επεισόδια. Εισήγαγε στην σειρά τους Λεβιάθαν, όμως μέχρι στιγμής τους έχουμε δει ελάχιστα. Πως όμως να ξεχάσουμε επικά επεισόδια που έγραψε η ίδια; Όπως το 7x10 και το 7x17; Αποχωρεί λοιπόν, κλείνοντας η ίδια την 7η σεζόν.
  • Παραγωγός στην σειρά ήταν συνολικά σε 105(!) επεισόδια.
  • Έγραψε 28 επεισόδια και ακόμη δε γνωρίζουμε αν έχει γράψει κάποιο από τα τελευταία της 7ης.
Εγώ προσωπικά ως Ορέστης θα ήθελα να της πω ένα ευχαριστώ που με κράτησε σε αγωνία, που κράτησε την σειρά ψηλά και παρ'όλο είχε μικρό χρονικό διάστημα να γράψει 2 ολόκληρες σεζόν, κατάφερε να την συνεχίσει πολύ καλά. Δεν μπορώ όμως να ξεχάσω και τα άσχημα των 2 σεζόν,όπως π.χ. 7x08. Κακίες δεν κρατάμε και οφείλω να ομολογήσω ότι θα ήθελα να συνεχίσει να βρίσκεται στην σειρά αλλά όχι ως Boss. Άλλωστε ως σεναριογράφος είναι εξαιρετική!!!

7 σχόλια:

  1. Της αξιζουν πολλα συγχαρητηρια γιατι καταφερε αρκετα πραγματα 7 χρονια τωρα!!Μας εχει στερησει βεβαια πραγματα απο την σειρα αλλα της το συγχωρω γιατι δεχτηκε πολλες αρνητικες και κακες κριτικες και δεν το αξιζε!!Ενταξει εκανε λαθη αλλα η γυναικα εκανε οτι μπορουσε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. paidia kai egw exw pei proswpika tis kakies gia auth thn kopela ala opws egrapse kai o oresths den eixe to idioxroniko peri8wrio me ton eric gia auto upo autes tis sun8hkes ta phge kala.esu vre oresti auto me ton john pantou to kopanas!
    THANK YOU SERA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρονια Πολλα!!!
    Γενικα,εχω κρατησεις αποστασεις απο το ολο θεμα,κυριως επειδη θεωρω τις διαστασεις που εχει παρει υπερβολικες.Αλλα τωρα εχω χρονο και πρεπει κατι να κανω μεχρι να χωνεψω το αρνι!  ; )
    Για να το παρουμε απ'την αρχη,θεωρω οτι η θεση της ηταν πολυ δυσκολη.Ανελαβε τη σειρα μετα το τελος του 5ου κυκλου,το οποιο ηταν και το τελος που φανταστηκε ο Kripke για τη σειρα(κι επειδη ξερω οτι πολλοι συμφωνουν οτι επρεπε να τελειωσει εκει να σημειωσω οτι διαφωνω καθετα).Η σειρα μεχρι εκεινο το σημειο ειχε ενα πλανο που οπως ειπατε προετοιμαζοταν πολλα χρονια.Οποιοσδηποτε κι αν αναλαμβανε απο εκει και περα θα ειχε δυσκολο εργο.

    Ο 6ος κυκλος λοιπον...Ειναι κατα τη γνωμη μου ο μοναδικος κυκλος μεχρι τωρα που για να τον κρινεις πρεπει να τον δεις ολοκληρο.Οι "απογοητευσεις" για μενα ηταν δυο:ο Samuel και τα οπλα των αγγελων,τα οποια σκιζοντουσαν ολοι να βρουνε για 10 επεισοδια και αφου τα πηρε ο Cas,ξεχαστηκαν.Απ'ολα τα υπολοιπα εμεινα απολυτα ευχαριστημενη.Ολως παραδοξως ο αψυχος Sam μου αρεσε αν και δε ξερω αν θα μπορουσε να τραβηξει μεχρι το τελος.Για το διαστημα που τον ειδαμε παντως ηταν πολυ καλος.
    Το ολο θεμα με την Eve προοριζοταν για απογοητευση μεχρι το 19ο επεισοδιο που ειδαμε οτι οι σεναριογραφοι τη χρησιμοποιουσαν ως αντιπερισπασμο μεχρι να μας αποκαλυψουν τη συμμαχια Cas-Crowley,την οποια θεωρω απ΄τις πιο τρομερες "εκπληξεις" της σειρας.Απο εκει και περα,τα επεισοδια 19-22 ηταν ανεπαναληπτα.
    Γενικα λοιπον,ο 6ος κυκλος μου αφησε ενα ωραιο συναισθημα σαν συνολο.Και δεν λεω οτι δεν υπηρξαν επεισοδια που ευχομαι να μην ειχα δει(οπως το 8ο που αναφερατε),αλλα και τα προηγουμε χρονια υπηρξαν αντιστοιχα παραδειγματα(Bugs,Swap Meat και μερικα αλλα).

    Για τον 7ο κυκλο,συμφωνω εν μερει αλλα δεν θελω να εκφερω ακομα αποψη γιατι δεν τον εχουμε δει ολο.Η πρεμιερα ηταν συγκλονιστικη,η καλυτερη μετα την πρεμιερα του 4ου κυκλου,που ειναι και το αγαπημενο μου επεισοδιο ever(oκ,μοιραζεται την κορυφη με το The End).
    Τα πραγματα γενικα ειναι λιγο περιεργα.Oι Leviathan ειναι μια πολυ καλη ιδεα(και ανοιγουν και διαφορες "πορτες" για το μελλον) αλλα δεν τους εχουμε δει αρκετα.Τα υπολοιπα επεισοδια ομως δεν ειναι κακα.Αντιθετως,τα θεωρω πολυ καλα στην πλειοψηφια τους.Το μονο προβλημα ειναι οτι,οπως ειπατε,ειναι αυτοτελη.Αλλα οπως ειπα,θεωρω οτι ειναι λιγο νωρις για να κρινουμε.Προς το τελος η σειρα ανεβαζει παντα ρυθμους και ειναι πιο ευκολο να κρινεις κατι οταν το εχεις δει ολοκληρωμενο.

    Για μενα λοιπον,και εννοειται πως ολα αυτα ειναι απλα και μονο προσωπικη μου αποψη,τα θετικα που μας εδωσε η Gamble ειναι περισσοτερα απ'τα αρνητικα,τα οποια ομως ασφαλως και υπηρχαν.
    Αν μη τι αλλο κρατησε τη σειρα σε επιπεδα που της επετρεψε να επιστρεψει για 7ο και,κατα 99% (μεχρι και καινουργιο σεναριογραφο ανακοινωσαν,μας δουλευουν?!),για 8ο κυκλο.

    : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4.  Να'σαι καλα!Ευτυχως,γιατι το παλευα αρκετη ωρα..!  ; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ορέστη καταρχήν μπράβο, γιατί με έκανες και διάβασα ένα αρκετά μεγάλο κείμενο, και αρχικά δεν είχα καμία όρεξη και δεν πίστευα πως θα το διαβάσω όλο. είχα 20 μέρες μπροστά μου και είπα να δω από την άρχει τα επεισόδια της 7ης σεζόν, όταν έφτασα στο 7χ08 δεν το είδα πήγα στο 7χ09 κατευθείαν. ήταν το ποίο ξενεροτικο επεισόδιο supernatural που έχει βγει για εμένα!Σε γενικές γραμμές πιστεύω τα πήγε καλά η Σαρα.Για εμένα είναι πολύ δύσκολο να χαρακτηρίσω "κακιά" την 6η σεζόν αυτό που δεν κόλλαγε ήταν ο Σαμουελ, το ότι ο Σαμ ήταν άψυχος είναι άλλο θέμα, φυσικά και θα διαφωνήσουν η Fans, θα διαφωνήσουν με ότι κακό συμβαίνει στους πρωταγωνιστές, αλίμονο αν η Fans καθόριζαν το σενάριο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eυχαριστω :)

    Νομιζω συμφωνούμε κιόλας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή